marți, 13 ianuarie 2009

Sos Morcovi picanti



Ingrediente:

18 morcovi
4 ardei iuti verzi
4 ardei iuti rosii
2 cepe
1/2 cana sare
3 cani zahar
6 cani otet
2 Linguri seminte mustar
2 Linguri seminte telina.

Pregatire:

Tai toate legumele in robot.Torni peste legume sarea,lasi sa stea 2 ore in borcan,vas ceramic sau plastic.
Scurgi legumele.Pui ingred. ramase intr-o cratita mare,adaugi legumele.Aduci la fiert.Pui in borcane sterilizate.Fierbi pe baie apa 15 min.Verifica borcanele sa fie bine inchise.
Ies 3,784 kg


Atentie:
otetul sa aiba cel putin 5% aciditate.Nu te zgarci la otet.Cand deschizi borcanul/conserva,daca apare un miros urat,NU MANCA!
Poti controla iutealavariind numarul de ardei si tipul lor.Daca vrei mai iute ii poti lasa cu ceva seminte si nervuri.Reteta originala include si o 1/2 varza.Nu-si aminteste ca cel de cumparat sa fi avut,asa ca nu a pus a inlocuit-o cu ardei.
Exista un singur fel de a manca sosul:pui pe un platou 225 g crema de branza,scurgi sosul(de zeama) si torni deasupra branzei.Servesti cu biscuiti-crackers.Poate fi utilizat ca un condiment general/mancat singur.


Reteta aici:

Spicy Carrot Relish

http://libbyland.blogspot.com/2008/08/spicy-carrot-relish.html

Niciun comentariu: