joi, 15 ianuarie 2009
Boboci de crin aromati si murati
Ingrediente:
2 Litri boboci de flori de crin ,proaspeti fierti si scursi
3 cani otet alb
3/4 cana zahar brun,light
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita enibahar
2 bete scortisoara,rupte10-12 cuisoare intregi
Pregatire:
1.Speli si scurgi bobocii de crin(nedesfacuti),elimini tija.
2.Pui boboci in cratita,ii acoperi cu apa.
3.Aduci repede la fiert,acoperi,fierbi 20 min,la foc mic.
4.Scurgi.
5.In acest moment bobocii pot fi serviti ca garnitura presarati cu sare,piper,condimente.Pui bobocii in 8 borcane sterilizate de 1/4 kg.
6.Combini otet,zahar brun,sare,enibahar/allspice,scortisoara,cuisoare,aduci la fiert,fierbi 3 min.
7.Torni solutia peste boboci,distribui uniform condimentele.
8.Sigilezi.
9.Lasi sa stea cateva saptamani,inainte de folosire,pt a-si dezvolta in continuare gustul picant.
10.Un alt mod de ai servi este sa-I umplii cu branza.
11.Nu recolta bobocii la mai putin de 15 m de drum,din cauza emisiilor de la masini.
Reteta aici:
Daylilly Buds, Spiced and Pickled Recipe
http://www.plaincook.com/daylilly-buds-spiced-and-pickled-Recipe-2007-06-27
Etichete:
Condimente,
Conserve,
cuisoare,
enibahar,
Flori comestibile,
scortisoara,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu