joi, 22 mai 2008

Galuste de porc chinezesti





2 Linguri ulei rapita ,plus pt.prajit galustile

1 cana ceapa tocata

3 Linguri usturoi tocat

2 Linguri ghimbir tocat

1 cana frunze de usturoi tocate

750 g carne porc

500 g tofu

2 Linguri sos hoisin

sare

piper

foi de placinta

1 ou batut si pastrat intr-un bol mic

1/2 cana apa /supa pui


Intr-o tigaie cu capac infierbinti uleiul la foc mediu.Adaugi ceapa,usturoiul,ghimbirul si frunzele de usturoi si gatesti 8 min.Asezonezi cu sare,piper si lasi sa se raceasca.Cureti tigaia pt.a frige galustile.

Intr-un bol mare combini tofu,sosul hoisin,si amestecul lasat la racit.

Presari faina asezi foaia de aluat decupezi si plasezi in mijloc umplutura.

Cu degetul ungi marginea aluatului cu oul batut,pliezi la jumatate si presezi marginile.Repeti pana termini galustile.

Infierbinti mai mult ulei intr-o tigaie la foc mediu.Frigi galustile pana devin crocante,aurii pe ambele fete cam 2-3 min.

Cu capacul in mana, adaugi apa /supa in tigaie si repede asezi capacul pe tigaie.Continui sa coci galustile cateva minute le scoti si servesti cu ce sos doresti.

Ies mai mult de 48 galuste.

Sos:

3 Linguri sos soia

2 Linguri otet orez

1 Lingura otet negru-chinezesc

1/4 lingurita ulei de chili/ardei iute (optional)

Amesteci toate ingredientele.Servesti cu galustele.


Reteta aici:


Pork and Chive Dumplings

http://stickygooeycreamychewy.blogspot.com/search?updated-max=2008-05-13T12%3A00%3A00-04%3A00&max-results=5

Niciun comentariu: