miercuri, 21 mai 2008

Cozonac Orangutan/Trandafir romanesc




2 cani plus 3 Linguri lapte

1 cana plus 6 Linguri zahar tos

2 lingurite sare

1/4 cana unt nesarat

1 ou batut putin

2 1/2 lingurite drojdie

6 cani faina

1/4 unt nesarat topit

1/2 nuci fin tocate

suc de la o portocala

Pui 2 cani lapte intr-o cratita la foc mediu sa fiarba.Combini 6 Linguri de zahar ,sarea,si untul intr-un bol mare, pui laptele peste ele ,lasai sa se raceasca la 40*C.Intr-un bol mic amesteci oul si drojdia si cand s-a racit amestecul cu lapte o pui si pe ea.Adaugi faina si amesteci si obtii o coca moale.Transferi coca pe o planseta pudrata cu faina si framanti pana devine elastica in jur de 5 min.Pui coca intr-un bol mare uns ,acoperi cu folie plastic si lasi pana isi dubleaza volumul,cam 1 ora.

Combini zaharul si coaja de lamaie le freci impreuna cu degetele.Adaugi nucile si amesteci si acoperi.

Ungi o forma ,o lasi deoparte.

Imparti coca in 2 parti egale.Pui o parte pe planseta infarinata si intinzi un un dreprunghi de 12 /35 cm,il ungi cu untul topit.Presari amestecul de zahar si nuci peste unt.Picuri sucul de portocala peste nuci si zahar.Rulezi coca si presezi sa se lipeasca ruloul.Cu un cutit ascutit tai bucati de 2,5 cm si le pui in forma pregatita.Presezi bucatile de-a lungul peretilor formei,spre exterior.Repeti cu alta bucata.Acoperi cu plastic si lasi la crescut pana isi dubleaza volumul, cam 1 ora.

Preincalzesti la 175*C.

Cand cozonacul a crescut il coci cam 35 min.Lasisa se raceasca in forma cam 5 min. si-l rastorni.Cand este rece prepari glazura.Servesti cald.

Glazura portocala:

2 portocale medii

2 cani zahar pudra

coaja de la o portocala

Combini zaharul pudra,sucul si coaja de portocala,pana se incorporeaza.

Reteta aici :

orangutan bread

http://lusciousfood.wordpress.com/2008/05/18/orangutan-bread/

1 cana =250 ml

Niciun comentariu: