sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Tort caramel cu mere si inghetata
Ingrediente:
Pt tatin de mere:
2 mere verzi,taiate cuburi mici
500 g zahar
10 g suc lamaie
125 g apa
Pt inghetata:
infuzie de lapte cu espresso si cardamom din:
7g espresso praf
3 pastai cardamom,tostate si sparte
270g lapte
Pt baza de inghetata:
260 g infuzie de lapte cu espresso si cardamom
85 g smantana grasa(de frisca)
80 g zahar
75 g galbenusuri
Pt decor:
Baza caramel:
75 g zahar
70 g glucoza
100 g smantana grasa(de frisca)
20 g unt
Pudra caramel:
30 g baza caramel
5 g tapioca maltodextrin(faina/amidon tapioca)
Pt Tuile:
1 foaie aluat placinta/phyllo
50 g suc lamaie
50 g miere
50 g unt
Pregatire:
Pt tatin de mere:
1.Aduci la fiert,la foc mare sucul lamaie,zaharul si apa.
2.Cand zaharul incepe sa devina galben pal.adaugi merele,micsorezi focul la mediu.
3.Continui sa gatesti 10 min,apoi iei de pe foc.
4.Lasi sa se raceasca.
Pt. inghetata:
1.Faci infuzia de lapte cu espresso si cardamom:aduci la fiert laptele,espresso si cardamomul.Iei de pe foc,lasi sa se infuzeze 10 min,strecori.
2.Incalzesti infuzia sa fie fierbinte.
3.Bati galbenusurile si zaharul de mana,temperezi cu laptele clocotit,repui pe foc pe baie apa pana atinge 74*C.
4.Strecori si racesti pe baie de apa cu gheata.
5.Amesteci si congelezi.
Pt pudra caramel:
1.Faci caramelul de baza:fierbi zaharul,glucoza si untul la 110*C.Pui in forma silicon, lasi la temp. camerei.
2.In robot,combini caramelul de baza cu amidonul de tapioca.Amesteci pana baza de caramel este absorbita.
Reteta aici:
caramel cake with caramelized butter frosting...
http://thai4real.blogspot.com/2008/11/my-3rd-daring-bakers.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu