sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Stelute turta dulce
Ingrediente:
540 g faina
182 g unt
140 g miere
126 g zahar trestie,inchis
50 g zahat tos
1,5 lingura scortisoara
1,5 lingura pudra ghimbir
1/2 lingura cuisoare,macinate
2 lingurite praf copt
180 g apa
Pregatire:
Incalzesti in tigaie mierea,zaharul,mirodeniile,amesteci constant,aduci la fiert.Iei de pe foc,adaugi untul bucatele,amesteci pana se topeste.Intr-un bol amesteci faina cu praful copt,pui in amestecul de miere inca cald.Amesteci bine,sa ai un aluat omogen,infoliezi si lasi la frigider peste noapte.Iei bucati din aluat si le intinzi de cca 2 mm,daca vrei mai crocanti ii faci mai subtiri.Tai cu forma,ii coci pe hartie la 170*C,cca 10 min,lasi la racit pe gratar,pastrezi in cutie.
Reteta aici:
Pepparkakor
http://www.cavolettodibruxelles.it/2007/12/pepparkakor
Etichete:
biscuiti,
Condimente,
Craciun,
cuisoare,
Desert,
ghimbir,
Ianuarie 2009,
miere,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu