sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Cupe dantelate
Pt cupe:
3 albusuri
120 g zahar tos
100 g faina cernuta
80 g unt,la temp camerei
40 g unt topit
Pregatire:
Bati cu telul untul si zaharul,repede,pui albusul unul cate unul si faina,apoi untul topit,amesteci bine.
Pe hartia de copt trasezi cercuri de cca 10 cm diametru,pui o lingura aluat.Coci la 180*C,cca 6 min/pana sunt usor aurii.Le pui pe o ceasca intoarsa ,pt a le da forma de cupe.Nu faci multe,se intaresc repede.
Pt spuma alba:
250 g ricotta
100 g zahar
1/2 paharel lichior(Strega-de ierburi-cu menta,fenicul,etc)
Amesteci branza,adaugi zaharul si lichiorul,amesteci putin.
Pt. Ganache de ciocolata:
250 g smantana dulce
300 g ciocolata lapte
Pui la fiert smantana,nu fierbi,iei de pe foc si pui bucatile ciocolata,o topesti,lasi sa se raceasca.
Apoi servesti cu amarettini/biscuiti migdale,zdrobiti/praf,amestecati cu bucatele de cupe/napolitana.
Asamblare:in cupe pui intai crema ganache de ciocolata apoi amarettini si napolitanele rupte,deasupra pui spuma alba.
Decorezi cum doresti.
Servesti rece.
Reteta aici:
coupelle stregate
http://www.unacilentanaincucina.splinder.com/post/16733395/coupelle+stregate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu