duminică, 14 iulie 2013

Ton la gratar cu sos de parmezan



Ingrediente 4portii:

170-225 g file ton
ulei masline extra rafinat
sare de mare
piper

Sos parmezan:

170 g parmezan ras
100 g unt nesarat
30 ml supa legume
patrunjel proaspat tocat
sare de mare fina
piper

MDP:

Se incinge gratarul.Tonul asezonat cu ulei,sare,piper se pune pe gratar 30 secunde apoi se mai lasa 30 secunde la 90C.Pestele trebuie intors pt. rumenire uniforma,dar in interior trebuie sa fie in sange.Dupa rumenire se pun deasupra 2 linguri sos parmezan,se orneaza cu parmezan ras.
Sos parmezan:se amesteca toate ingredientele (fara unt) rezulta un amestec omogen.Se adauga untul se obtine o pasta fina se da la frigider.Inainte de a-l servi se pune intr-o tigaie incalzita si se amesteca pana se obtine consistenta unui sos.Se sareaza.pipereaza,se adauga patrunjel.Sosul poate fi subtiat adaugand mai multa supa sau ingrosat adaugand mai mult unt.


Niciun comentariu: