luni, 15 iulie 2013

Prajitura corcoduse






Ingrediente:

4 oua
250 g faina
200 g zahar
esenta vanilie
6 linguri ulei
6 linguri apa rece
1 lingurita otet
1 praf copt
sare
1 lingura cacao

Pt fructe:

50 g zahar
1 lingurita varf scortisoara
4 vanilii
corcoduse

MDP:

Bati albusurile spuma,adaugi  treptat zaharul alternand cu apa,otetul(se ingroasa albusurile),vanilia.Dupa dizolvarea zaharului adaugi galbenusurile frecate cu uleiul,apoi faina amestecata cu praful de copt,amesteci usor de jos in sus sa nu se lase.Torni in tava(36 cm) cu hartie copt ¾ din aluat iar in restul adaugi cacaoa si o lingura apa rece,amesteci,pui din loc in loc peste aluatul din tava si treci cu lingura prin el.Pui deasupra corcodusele taiate pe ½ cu samburii scosi si cu partea taiata in sus.Peste corcoduse presari zaharul tos amestecat cu vanilia si scortisoara.Dai la 170 C, cca 20 min.

Niciun comentariu: