vineri, 26 iulie 2013

Aluat placinta



Ingrediente:

250 g faina
1 ou
1 lingurita ulei
1 lingurita otet
apa
grasime:unt/margarina

Amesteci toate fara grasime sa iasa un aluat potrivit.Se intinde foaie se unge cu grasime,se taie in raze,de la margine spre centru asa ca sa ramana in centru un cerc netaiat.Se rasuceste fiecare raza pana la cercul netaiat unde le aduci pe toate apoi intinzi din nou foaia cu sucitorul.Foaia obtinuta se impatureste de 3 ori  si se pune la rece sa se odihneasca 20 min.Se intinde foaia,se impatureste in 4 se pune din nou la rece 20 min.Aluatul se taie in 2 bucati se intinde cat tava,se pune umplutura,se acopera cu foaia cealalta,se da la cuptor.

Se umple cu branza:

1/2 kg branza
1 ou
vanilie
coaja lamaie
zahar dupa gust
Se poate umple cu mere calite in unt si zahar cu scortisoara,sau cu visine,prune,gem,piure de dovleac.


Niciun comentariu: