vineri, 5 aprilie 2013

Matonella cu biscuiti si ciocolata



Ingrediente:

500 g frisca
75 g ciocolata neagra
75 g ciocolata alba
3 linguri zahar
15 g gelatina
18 piscoturi
alune tocate si bucatele /cipsuri ciocolata pt decor

MDP:

Pu la topit ciocolata alba pe abur.
Pui gelatina in apa rece.
Bati frisca cu mixerul  si la ½ baterii adaugi zaharul.
Impari frisca in 2/3 si le pui in boluri separate.
Scurgi gelatina(foaia) si o pui la topit pe abur.
Pui ciocolata  topita in 2 boluri cea neagra si cea alba ,pui peste fiecare frisca .
Amesteci bine si adaugi gelatina dizolvata si ai grija sa se amestece bine.
Amestecam foarte bine  sa se amestece toate.
Iei o forma de chec,o umezim,si punem un strat de frisca si ciocolata neagra.
Apoi un strat de piscoturi,frisca si ciocolata alba,piscoturi,frisca si ciocolata neagra si ultimul strat de piscoturi.
Punem prajitura in congelator pt cateva ore si o scoti cu 5 min inaintea serviri.
Pt a o scoate din forma o pui in apa fierbinte un moment,apoi o rastorni pe platou dreptunghiular.
Decorezi cu alune sfaramate si cipsuri ,le presezi cu mana pe prajitura.
Odata trecute cele 2 ore o poti pastara la frigider.

Reteta:






Niciun comentariu: