marți, 16 aprilie 2013

Pesto de urzici si migdale



Aceasta reteta se poate face si cu frunze coriandru sau cu orice alte ierburi proaspete.

Ingrediente:

1 ½ cana migdale inmuiate  6-8 ore/peste noapte ,scurse si clatite
3catei usturoi,tocati
1 lamaie mare-sucul
1 lingurita sare de mare/dupa gust
4-5 linguri ulei masline
1 legatura medie frunze proaspete urzici
1 cana frunze busuioc,

MDP:

Pui o oala mijlocie la fiert si cu un cleste pui urzicile in oala timp de 1 min.Le scurgi si le clatesti cu apa rece.Separi tulpinile deoparte.Pui in robot:migdalele,usturoi,suc lamaie,sarea de mare,ulei masline,mixezi bine.Adaugi urzicile si busuiocul,mixezi iar pana obtii consistenta dorita.Potrivesti gustul de sare si lamaie,dupa preferinta.
Reteta:
http://phytofoods.blogspot.ro/2011/05/sprouted-almond-nettle-pesto.html

Niciun comentariu: