joi, 25 aprilie 2013

Cozonac miel



Ingrediente:

500 g faina
120 g unt
120 g zahar
un praf sare
30 g drojdie proaspata
500 ml lapte cald
4 galbenusuri
coaja de la ½ lamaie
1 lingurita esenta vanilie
unt pt uns forma
faina pt presarat forma

MDP;

Amesteci o cescuta lapte cu drojdia,lasi cateva min.sa creasca.
2.Preancalzesti cuptorul la 180 C.
3.Bati untul,zaharul,galbenusurile pana se albesc si se umfla.
4.Adaugi vanilia,coaja lamaie,sarea.
5.Le incorporezi in amestecul de drojdie  cu faina,sa obtii un aluat maleabil,amesteci pana e neted si lucios.
6.Ungi bine forma de copt,infainezi,indepartezi excesul de faina.
7.Asezi aluatul in forma,sa fie ½ plina,lasi sa creasca pana ajunge in partea de sus a formei.
8.Ideal este o forma de ceramica cu capac pt crusta ideala.
9.Coci 40-45 min sau pana cand e elastic la atingere.

Reteta:



Niciun comentariu: