marți, 23 aprilie 2013

Rulada de Paste

Ingrediente:

Aluat;

400 g faina
1 plic drojdie Dr.Oetker
1/4 lapte caldut
1 ou
1 lingura zahar
50 g unt moale
putin coriandru macinat
putin cardamon macinat
putina sare


Umplutura:

3 linguri ulei
1 ceapa mica tocata
putin patrunjel tocat
400 g spanac fiert
1/2 catei usturoi zdrobit
1/2 lingura sare
2 oua
2 linguri faina
100 g branza oaie taiata marunt
3 linguri pesmet
2 oua fierte

Decor:

1 ou

MDP;

1.Drojdia se amesteca cu zaharul si o lingura lapte caldut.Se lasa 10 min la loc cald,apoi se adauga faina,untul topit,laptele,coriandrul,cardamonul si restul ingred.Se framanta,se lasa la dospit 15 min in loc caldut,pana creste.

2.Umplutura:se incinge uleiul,se calsete ceapa,se adauga spanacul,usturoiul,sarea,se mai prajesc cateva min.Se ia de pe foc se amesteca cu cele 2 oua,faina,patrunjelul,se lasa la racit.
Se pastreaza 1/3 din aluat pt decor.Restul aluatului se intinde dreptunghiular pe surpaf. infainata,de cca 1 cm gros.Se asaza umplutura rece,se lasa o margine de 2 cm,se presara branza si pesmetul.Se taie ouale pe 1/2,se asaza cu partea taiata in jos.Aluatul se ruleaza in forma de strudel,se pune in tava unsa.Din restul aluatului se decupeaza figurine si se decoreaza strudelul.Se unge cu ou,se lasa in loc cald apoi se coace cca 25 min.

Cuptor electric cca 180 C.(preancalzit)
Cuptor cu gaz treapta 3.(preancalzit)

Reteta :

Dr.Oetker

Niciun comentariu: