joi, 25 aprilie 2013

Negresa cu cirese



Ingrediente:

2 linguri margarina nesarata
½ cana zahar brun deschis la culoare
450 g cirese proaspete/congelate,fara samburi
¼ cana coniac /rom
1cutie praf pt negrese pragatit dupa indicatii pachet
1 1/3 cani zahar pudra
2 linguri apa/lapte soia

MDP:

1.Incalzesti cuptorul la 175 C,pregatesti o tava de 22/33 cm,ungi cu ulei.
2.Incalzesti margarina intr-o tigaie mare,la foc mediu.Adaugi zaharul si amesteci sa se dizolve.Adaugi ciresele si amesteci sa se acopere,le gatesti amestecand ocazional pana isi lasa suc si apoi il reduci usor cca 10 min.Iei de pe foc pui coniacul sau lichior la alegere.Repui pe foc mic si lasi sa se ingroasa cca 5 min.Iei de pe foc si lasi sa se raceasca putin.
3.Faci negresa dupa instructiuni pachet/reteta preferata.
4.Amesteci ciresele  in aluat,torni in tava si coci cca 35 min.
5.Faci glazura amestecand apa si zaharul pudra,presari deasupra inainte sa servesti.

Reteta:


Niciun comentariu: