vineri, 5 aprilie 2013

Prajitura Florentina



Ingrediente;
 
250 g faina 00
150 g zaha(ea a pus doar 100 g)
½ pahar apa(cca 110 ml)
1 ou
80 g untura
1 portocala netratata
15 g drojdie bere proaspata( a folosit 12 g)
1 plic sofran
1 plic vanilie(cateva picaturi extract vanilie)
nucsoara
sare
zahar pudra

MDP;

Dizolvi drojdia in apa calduta si lasi sa stea cca 10 min. apoi adaugi faina,sa obtii un aluat omogen,neted.Acoperi si lasi sa creasca 1 ora.Amesteci zaharul cu sofran,nucsoara,coaja rasa portocala,scoti untura din frigider sa se inmoaie.Dupa ce a crescut aluatul adaugi oul,zaharul parfumat cu vanilia,suc de portocala( a pus doar 3 linguri),un varf cutit sare si untura cate putina in bucatele mici.Lucrezi cu forta(crede ca e aproape imposibil sa se faca cu mana.deci folosesti carligul pt aluat al robotului,amesteci cateva min.,apoi il transferi intr-o forma dreptunghiulara,nivelezi cu spatula si lasi sa creasca 1 ½ ora.Coci in cuptor preancalzit,la 180 C,35-40 min pana se aureste deasupra.Lasi sa se raceasca si pudrezi cu zahar,se poate presara cu cacao.Se poate de asemenea taia pe ½ si umple cu frisca sau crema chantily,dar ea o prefera naturala pt a se bucura de gustul de portocala si parfumul mirodeniilor.

Reteta:







Niciun comentariu: