vineri, 5 aprilie 2013

Tiramisu de spanac



Ingrediente 4 portii:

10 felii paine dreptunghiulara fara coaja/ paine pt. toast/prajit
1 pahar lapte
100 g parmezan ras
nucsoara
piper negru macinat fin
1 kg spanac proaspat
500 g mascarpone
1 praz
ulei ev. masline

MDP:

Speli bine spacacul si-l scurgi.Il pui la calit intr-o tigaie mare cu ulei si prazul taiat rondele.Sarezi si-l coci la foc mic pana frunzele sunt moi.In acest punct maresti focul sa se evapore apa.Intr-o oala pasezi branza cu furculita pana obtii o crema.Ungi bine o tava dreptunghiulara cu unt.Incalzesti laptele cu nucsoara,iei de pe foc.Inmoi cateva secunde feliile de paine sa se inmoaie ,apoi le pui pe fundul tavii sa-l acoperi integral. Acoperi feliile de paine cu crema de branza si spanac,apoi cu un strat abundent de parmezan.Repeti cu un alt strat si coci 30 min la 180 C,la suprafata se formeaza o crusta crocanta.Servesti cald.

Reteta:



Niciun comentariu: