marți, 23 aprilie 2013

Cornuri umplute cu feta si urzici



Ingrediente:

cca 6 cani urzici proaspete usor presate
3 linguri unt de calitate
1 ceapa mica,tocata
sare
piper
1 ou
¼ cana iaurt grecesc din lapte intrgral
¼ cana branza feta maruntita/ce doresti
1-2 catei usturoi tocati

MDP;

Clatesti urzicile.Scurgi pe un prosop bucatarie si le usuci.Pui in robot si le toci,le transferi intr-un castron.Intr-o tigaie mare pui untul pe foc mediu.Adaugi ceapqa si o sotezi pana e transparenta si aromata.Adaugi urzicile si putina apa.Sotezi cca 5 min pana urzicile  se inmoaie si au un apect stralucitor verde.Asezonezi putin cu sare si piper.Transferi in bol si lasi sa se raceasca complet.Adaugi restul ingredientelor si amesteci cu o sptula de cauciuc.

Aluatul;

1 ¼ cana faina
1 lingurita sare
113 g unt de calitate nesarat
3-4 linguri apa de la gheata

MDP:

Preancalzesti cuptorul la 190.
Pui faina si sarea in robot,amesteci,adaugi untul,obtii un amestec faramicios.Torni incet apa rece mixezi sa obtii aluatul.Rastorni pe masa infainata,formezi un disc din aluat,il infasori in pergament si-l dai la rece 15 min.Intinzi apoi de 0,8 cm gros,repartizezi uniform umplutura de urzici dweasupra aluatului,cu un cutit ascutit/de pizza tai aluatul in 12 felii triunghiulare.Incepi sa rulezi de la baza spre varf,transferi pe hartie copt si lasi 1 cm intre ele.Intr-un bol mic amesteci un galbenus cu putina apa rece si ungi cornurile cu o pensula.Coci cca 30-40 min pana sunt maro-aurii.Servesti calde.

Reteta:
http://girlinanapron.blogspot.ro/2012/03/savory-nettle-and-feta-rugelach.html

Niciun comentariu: