sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Ardei iuti in Tempura
Ingrediente:
7 ardei iuti lungi
2 Linguri cocos deshidratat
1 lingurita seminte mustar
1 lingurita chimen
1 lingurita seminte negrilica/Nigella seed
1 lingurita seminte schinduf
3 Linguri faina tempura
bere
Pregatire:
Daca ardeii sunt f. iuti ii poti scufunda in apa fierbinte sarata,cateva min;le faci o fanta si scoti semintele si nervurile(sau folosesti ardei bulgaresti care sunt semiiuti).
Incalzesti wok-ul fara ulei,pui semintele,cocosul,agiti sa elibereze gustul,dar nu arzi.Pui in mojar/rasnita si obtii o pasta.Cu ea umplii ardeii.
Pui mult ulei in wok.Amesteci faina si berea,poti folosi si apa dar efectul nu e acelasi/extravagant.Inmoi ardeii in aluat si-i pui in uleiul fierbinte,ii prajesti f rapid,cateva secunde.Ii scoti pe hartie absorbanta.Daca doresti ii poti reinmuia in aluat si praji inca o data-ies mai crocanti.
Reteta aici:
Beer Battered Aachar Stuffed Chili Pepper Tempura
http://www.burntmouth.com/2007/08/beer-battered-aachar-stuffed-chili.html
Etichete:
Aperitiv,
chilli,
chimen,
cocos,
Condimente,
Ianuarie 2009,
schinduf,
seminte
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu