miercuri, 27 decembrie 2017

Turta dulce










Reteta este :Simple gingerbread house-bbcgoodfood

Ingrediente:

250 gr unt
200 gr zahar muscavado dark
7 Lg sirop auriu*
600 gr faina
2 lte bicarbonat
4 lte ghimbir pudra

Glazura:

2 albusuri
500 gr zahar pudra

MDP:

Preancalzesti cuptorul la 180 C.Topesti untul,zaharul,siropul in tigaie.Amesteci faina,bicarbonat,ghimbir,torni peste ele amestecul din tigaie.Obtii un aluat rigid.Daca nu vine impreuna stropesti cu putina apa.Pe suprafata lucru pui hartie copt,intinzi de 6 mm grosime,decupezi,dai la rece,repeti cu restul de aluat.Coci 12 min, lasi la racit in tava.
Glazura:cerni peste albusuri zaharul,amesteci sa obtii glazura neteda si lucioasa.

Nota:
Pt. Siropul auriu am folosit reteta de Turta dulce de casa,simbolul sezonului rece-divahair.ro
Iese mai mult dar se pastreaza bine chiar si un an daca uiti de el si nu-l intrebuintezi.
Ingrediente:
1 cana zahar
1/4 cana apa
1lamaie-sucul

Imparti zaharul in 1/2.Faci un sirop din apa si 1/2 din zahar,cand s-a topit zaharul pui sucul lamaie.Iei de pe foc.Caramelizezi cealalta 1/2 zahar,torni peste ea siropul,amesteci bine.






Niciun comentariu: