miercuri, 27 decembrie 2017

Carnati de porc-Sevastos





Reteta adaptata dupa Carte de bucate M.Sevastos
Sunt foarte buni,aduc cu micii cum spune sotul meu.
Ingrediente:

2 kg carne porc
500 gr slanina (am pus 375gr)
30 gr sare
15 gr usturoi
5 gr cimbru uscat
5 gr piper
1 gr enibahar

MDP:

Alegi carne de porc:garf,spata partea dinainte potrivit de grasa,o toci.Tai slanina cuburi mici
.Pui sare piper,usturoiul pisat bine cu putina sare si apa.Mai fierbi putin cimbru,enibahar,framanti cu mana carnea impreuna cu mirodeniile turnand incet 2-3 linguri apa rece.Umplii carnatii,intinzi la uscat.Capetele carnatilor nu se leaga,ci se ating de plita incinsa,ele se strang inchizandu-se complet.

Nota:

Infuzia de cimbru si enibahar se adauga rece.Treaba cu plita nu mai e de actualitate.



Niciun comentariu: