joi, 14 decembrie 2017

Lipie aromata-Maneesh



Reteta apartine lui Paul Hollywood

Ingrediente:

500 gr faina
10 gr sare
25 gr zahar
10 gr drojdie uscata
20 ml/4 lte ulei masline+ pt. framantat
360 ml apa calduta

Topping:

6 Lg seminte susan
4 Lg cimbru uscat
2 Lg maghiran uscat
putin ulei masline

MDP:

Amesteci ingredientele uscate.Adaugi uleiul si 270 ml apa.Amesteci cu degetele si adaugi treptat apa pana ai un aluat moale nelipicios.E posibil sa nu folosesti toata apa.Torni putin ulei pe masa, framanti 5-10 min.Aluatul va fi umed la inceput,apoi se formeaza un aluat neted.Pui in bol uns cu ulei,lasi la dospit sa se dubleze.Pui in 3 tavi hartie de copt.Scoti aluatul pe masa unsa cu ulei, degazezi, imparti in 3.Faci cercuri mari,le asezi in tavi.Bagi tavile in pungi,sigilezi,lasi 30 min la dospit.
Amesteci ingredientele pt. topping cu putin ulei sa ai o pasta groasa.
Preancalzesti cuptorul la 230C/ gaz 8.Chiar inainte de copt ungi aluatul cu ulei si intinzi toppingul.Coci 15 min.scoti pe gratar.

Nota:

E bine sa folosesti drojdie proaspata.Cea uscata contine monostearat de sorbitan/E 491 si e bine sa-l eviti.Pt.a face conversia inmultesti cu 3.
Ex: 10 gr drojdie uscata=30 gr drojdie proaspata.

Niciun comentariu: