marți, 2 ianuarie 2018

Biscuiti nisiposi-Spritati sau nu




 Ii poti manca imediat, nu trebuie sa astepti sa se fragezeasca. La noi cei cu untura nu mai apuca fragezirea.E greu sa-i ai in preajma si sa nu-i gusti.Ii poti aroma dupa plac.Eu an pus praf de copt cu sofran dar nu le da nici o aroma.Se simte lamaia si vanilia.

Ingrediente:
2 oua
90 gr zahar
15 gr praf de copt
125 ml ulei rapita
425 gr faina
1 praf sare
vanilie
coaja lamaie/portocala

MDP:

Mixezi ouale+zaharul,adaugi uleiul,mixezi in continuare,pui aromele.Cerni/amesteci faina cu praful de copt si sarea,le incorpoorezi.Rezulta un aluat moale,pe care-l treci prin masina tocat.Daca nu vrei sa te complici,faci bile mici,le presezi cu o strecuratoare ceai si in mijloc faci o adancitura cu un creion.Asezi in tava cu hartie copt coci 175C cca 10 min/functie cuptor si marime,sa se coloreze usor baza.
Am follosit faina tip 650,nelipsita din bucataria mea.Pe unii i-am bronzat-chestie de gust.



Cu mirodenii turta dulce si coaja portocala.




Niciun comentariu: