joi, 11 ianuarie 2018

Painici cu lapte





Dolofane si  pufoase!

Ingrediente 9 painici :

560 gr  faina tip 650
270  gr  lapte
11 gr  drojdie uscată /35 gr  proaspata
1 ou  mare
100 gr  margarina
8 gr sare
10 gr  zahar

MDP :

Procedezi  ca  la  orice  aluat  dospit. Dupa  frământare obții aluat  nelipicios. Dupa dospit imparti  în  bucăți de  40  gr fiecare. Iei  3 bile, faci  3 suluri. le  impletesti,asezi  în  tava  cu  hârtie de  copt, lasi spatiu generos  intre  ele.Dupa ce  le-ai  terminat, ungi cu lapte, lasi  la dospit. Cand  au  crescut  frumos,le  ungi  cu lapte  amestecat  cu  putin  zahar, le  coci  la  200C,15-20 min./funcție cuptor.Le scoți la răcit pe grătar.

Și dacă nu ai chef de împletit, faci o pâine, o așezi în tava 30/11 cm și vei avea o pâine ca a mea.Crescuta,frumoasa gustoasa și pufoasa!



Frumoasa Beti sau Betina  cu o alintam când e o sălbăticiune răutăcioasă. Ea e una din copii mei adoptivi.












Niciun comentariu: