marți, 18 iunie 2013

Patrate cu mere





Ingrediente:

Aluat:

5 cani faina obisnuita
1 linguruta sare
2 cani margarina /grasime
4 oua separate
1 cana lapte
2 cani fulgi porumb faramitati

Umplutura:

6 mere Granny Smith
1 cana zahar
1 ½ lingurita scortisoara

 Glazura:


1 ¼ cana zahar pudra
½ lingurita vanilie
3 linguri apa

MDP:
1. Preancalzesti cuptorul la 175 C.
2.Combini in bol larg faina,sarea si margarina taiata cuburi.In bol mic bati galbenusurile cu laptele.Adaugi amestecul de ou peste cel de faina.Amesteci sa se combine,faci o bila ,tai in ½.Refrigerezi o ora sau mai mult.
3.In acelasi timp faramitezi fulgii porumb foarte fin.intinzi aluatul si-l pui in tava de 38/25 cm.Presari toti fulgii de porumb pe aluatul intins.
4.Cureti si feliezi merele.Le amesteci cu zahar si scortisoara.le intinzi in strat subtire deasupra fulgilor de porumb.
5.Intinzi restul de aluat deasupra merelor,faci crestaturi sa iasa aburu,sigilezi bine marginilel.Bati albusurile spuma ,le intinzi deasupra.
6.Coci la 175 C,o ora,pana crusta este aurie.Racesti usor.
7.Combini in bol mic ingredientele pt glazura.Presari glazura peste prajitura,uniform,Racesti complet inainte sa o tai in patrate.

Reteta:
 






Niciun comentariu: