Ingrediente:
Aluat:
750 g faina
250 g unt
250 ml smantana
100 g zahar
2 oua+1 galbenus
1 praf copt(4 g)
coaja rasa de la o
lamaie
Umplutura:
1,5 kg mere
75 g gris
150-200 g zahar pudra
vanilie
1 lingurita
scortisoara
MDP;
Aluat:freci untul
moale cu zaharul apoi ouale +glbenusul,smantana,coaja lamaie,faina amestecata
cu praful de copt.Se da la rece pana prepari umplutura,se taie in doua.
Umplutura:merele de
decojesc,se rad mare,se amesteca imediat cu grisul si scortisoara.
Se intinde o foaie se
presara cu o lingura gris,se intind merele,se presara cu zahar pudra,se pune
cealalta foaie,se unge cu albusul ramas,se coace 40-50 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu