marți, 27 noiembrie 2012

Placinta cu mere/branza/dovleac


Ingrediente:


Aluat:

750 g faina
250 g unt
250 ml smantana
100 g zahar
2 oua+1 galbenus
1 praf copt(4 g)
coaja rasa de la o lamaie

Umplutura:

1,5 kg mere
75 g gris
150-200 g zahar pudra
vanilie
1 lingurita scortisoara

MDP;

Aluat:freci untul moale cu zaharul apoi ouale +glbenusul,smantana,coaja lamaie,faina amestecata cu praful de copt.Se da la rece pana prepari umplutura,se taie in doua.

Umplutura:merele de decojesc,se rad mare,se amesteca imediat cu grisul si scortisoara.

Se intinde o foaie se presara cu o lingura gris,se intind merele,se presara cu zahar pudra,se pune cealalta foaie,se unge cu albusul ramas,se coace 40-50 min.

Niciun comentariu: