Blat:
5 albusuri spuma
1 cana zahar
1 cana faina
5 linguri ulei
5 linguri apa
Crema:
3 plicuri gelatina/3
lingurite granule
½ cana apa
5 galbenusuri
250 g zahar
100 ml lapte
coaja de la o
portocala
2 plicuri praf frisca
500 ml lapte rece
1 portocala
2 kiwi
cirese,etc.
MDP;
Blat:apa si zaharul
se fierb se procedeaza ca la Prajitura cu fructe-Gabriela.Se coace intr-o
cratita de 4 l,unsa si infainata,se taie in doua.
Crema:gelatina se
pune in apa rece de azi pana maine,sa se umfle.Galbenusurile se amesteca cu
zaharul,se pun pe abur,cand se ingroasa se pune putin lapte(100ml),coaja de la
o portocala.Crema iese ca o smantana groasa,se pune gelatina se mai fierbe un
pic, se da la rece.Praful de frisca se bate 500 ml lapte rece9se bate intai un
pachet,apoi al doilea pt ca sa fie comod pt ca iese multa frisca)Cand crema s-a
racit si e foarte tare,se incorporeaza frisca,sebate bine.In cratita in care
s-a copt blatul se pun fructele pe fundul ei si pe lateral o cutie de ananas
rondele,se pune ½ din crema apoi o foaie blat insiropat cu sirop de zahar ars
si es. rom,nu se insiropeaza excesiv,restul de crema,celalalt blat,se bate
putin deasupra sa se preseze bine.Se lasa la frigider cel putin 2 ore,cand se
serveste se rastoarna pe platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu