duminică, 25 noiembrie 2012

Tort fructe-Gabriela



Blat:

5 albusuri spuma
1 cana zahar
1 cana faina
5 linguri ulei
5 linguri apa

Crema:

3 plicuri gelatina/3 lingurite granule
½ cana apa
5 galbenusuri
250 g zahar
100 ml lapte
coaja de la o portocala
2 plicuri praf frisca
500 ml lapte rece
1 portocala
2 kiwi
cirese,etc.

MDP;

Blat:apa si zaharul se fierb se procedeaza ca la Prajitura cu fructe-Gabriela.Se coace intr-o cratita de 4 l,unsa si infainata,se taie in doua.

Crema:gelatina se pune in apa rece de azi pana maine,sa se umfle.Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se pun pe abur,cand se ingroasa se pune putin lapte(100ml),coaja de la o portocala.Crema iese ca o smantana groasa,se pune gelatina se mai fierbe un pic, se da la rece.Praful de frisca se bate 500 ml lapte rece9se bate intai un pachet,apoi al doilea pt ca sa fie comod pt ca iese multa frisca)Cand crema s-a racit si e foarte tare,se incorporeaza frisca,sebate bine.In cratita in care s-a copt blatul se pun fructele pe fundul ei si pe lateral o cutie de ananas rondele,se pune ½ din crema apoi o foaie blat insiropat cu sirop de zahar ars si es. rom,nu se insiropeaza excesiv,restul de crema,celalalt blat,se bate putin deasupra sa se preseze bine.Se lasa la frigider cel putin 2 ore,cand se serveste se rastoarna pe platou.

Niciun comentariu: