Ingrediente:
Blat:
100 g faina
125 g zahar
5 oua
1 varf cutit sare
Crema;
5 oua
150 g zahar
3 lingurite cacao/2
cacao si una cafea
1 pachet unt
1 varf cutit sare
1 pahar nuci pisate
MDP;
Blatul;se freaca
galbenusurile cu sarea si zaharul 20
min.Separat se bat albusurile spuma si se pun peste galbenusuri,apoi fainaSe
unge o cratita,se infaineaza,se pune un strat subtire din compozitie si se coc
pe rand 5-6 foi,se scot fierbinti din forma si se lasa la racit.
Crema;ouale intregi
se bat cu zaharul si sarea pe abur pana se ingroasa,se lasa la racit.Cacaoa se
dizolva intr-o lingura de lapte se pune in compozitie apoi se pune untul frecat
spuma ,coaja portocala,lamaie si fructe din compot bine scurse si taiate mici
sau gem de caise9casie /piersici din compot)Crema se pune intre foi.
Blatul se poate face
si dintr-o singura bucata apoi se taie in 4-5 foi din;
3 oua
200 g zahar
1 pachet unt
150 g faina
1 praf copt
sare
MDP;
Se freaca untul cu
zaharul,sarea,se pun ouale pe rand apoi faina si praful de copt.
Reteta:
Marin Vergilia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu