duminică, 25 noiembrie 2012

Tort cu glazura de nuci-Gina



Ingrediente:

Blat:

100 g faina
125 g zahar
5 oua
1 varf cutit sare

Crema;

5 oua
150 g zahar
3 lingurite cacao/2 cacao si una cafea
1 pachet unt
1 varf cutit sare
1 pahar nuci pisate

MDP;

Blatul;se freaca galbenusurile cu sarea  si zaharul 20 min.Separat se bat albusurile spuma si se pun peste galbenusuri,apoi fainaSe unge o cratita,se infaineaza,se pune un strat subtire din compozitie si se coc pe rand 5-6 foi,se scot fierbinti din forma si se lasa la racit.

Crema;ouale intregi se bat cu zaharul si sarea pe abur pana se ingroasa,se lasa la racit.Cacaoa se dizolva intr-o lingura de lapte se pune in compozitie apoi se pune untul frecat spuma ,coaja portocala,lamaie si fructe din compot bine scurse si taiate mici sau gem de caise9casie /piersici din compot)Crema se pune intre foi.

Blatul se poate face si dintr-o singura bucata apoi se taie in 4-5 foi din;

3 oua
200 g zahar
1 pachet unt
150 g faina
1 praf copt
sare

MDP;

Se freaca untul cu zaharul,sarea,se pun ouale pe rand apoi faina si praful de copt.



Reteta:

Marin Vergilia

Niciun comentariu: