miercuri, 2 noiembrie 2011

Prajitura de faianta



Ingrediente:

Pt Aluat:

150 g unt/margarina
150 g zahar
1 vanilie Bourbon
1 varf cutit sare
3 oua
200 g faina
2 lingurite praf copt


Pt Crema de budinca:

2 plicuri budinca vanilie
50 g zahar
500 ml lapte
2 galbenusuri
250 g frisca lichida
2 albusuri

Pt Crema de frisca si decor:

600 g frisca lichida
4-5 linguri suc lamaie
3 vanilii
3 plicuri intaritor frisca
30 de biscuiti

Pt Glazura:

1 plic zahar pudra
1 lingura apa/suc lamaie



MDP:

1.Se incalzeste cuptorul la 180 C.

2.Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate untul cu mixerul,la viteza maxima .Se adauga treptat zaharul,vanilia,sarea,se amesteca pana la omogenizare.Se adauga pe rand ouale(fiecare ou la ½ minut),amestecand continuu,dupa care se incorporeaza faina cu praful de copt la viteza medie.Aluatul se toarna in tava(30/40 cm,unsa), se introduce la cuptor preancalzit si se coace 20 min.

3.Pt crema de budinca,se amesteca praful de budinca cu zaharul,putin lapte si galbenusul de ou.Restul de lapte se pune la fiert cu frisca.Se ia laptele de pe foc,se adauga compozitia de budinca,amestecand continuu si se pune din nou la fiert inca 1 min.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in budinca usor.Crema de budinca se intinde pe blatul care inca este cald.Prajitura se asaza pe un grilaj de bucatarie si se lasa la racit.

4.Frisca se bate ½ minut,apoi se adauga sucul de lamaie,vanilia si intaritorul de frisca,dupa care se bate pana la intarire.Crema de frisca se intinde peste budinca si se tapeteaza cu biscuiti.

5.Pt glazura,se amesteca zaharul pudra cu apa/suc lamaie.Glazura se pune pe mijlocul biscuitilor,apoi prajitura se lasa la racit.Pt servire prejitura se taie si se scoate din tava.

Sfat:

Prajitura trebuie lasata putin pt ca biscuitii sa se inmoaie si sa poata fi taiati.Praajitura se pregateste cu maxim 1 zi inainte de servire,pt ca altfel biscuitii se inmoaie prea tare.

Reteta: Dr.Oetker

Niciun comentariu: