duminică, 26 ianuarie 2020

Chifle cu cârnați și cașcaval





Aluat super bun!

Ingrediente 12 bucati:

240 gr faina Tip 650
30 gr zahăr
1/4 lta sare
1 lta  drojdie uscata
1 ou mare
110 ml lapte
30 gr unt

1 lta pastă tomate
1 lta ketchup picant

60 gr cașcaval
4 crenvurști
Boia iute

MDP:

Ceri faina.Adaugi zahărul, oul,lapte,drojdia,frămânți pana se ia de pe vas.Adaugi sarea și untul moale. Frămânți și ai un aluat lipicios.Pe masa unsa formezi o bilă, lași la dospit 60 min. Degajezezi, împărți în 12 bucăți cca 38 gr. Aluatul a avut 463 gr. Pui in formele de briose unse unt,păstrezi sub folie 15 min. Cu sucitorul infainat faci o gaura în centru ungi cu amestecul tomate și așezi o bucata cârnăcior înfășurat în cascaval-gouda.Un cârnăciori l-am tăiat în 3.La un capăt l-am tăiat cca 1 cm în cruce și am introdus cuțitul muiat în boia.Acoperi cu folie, lași la dospit 60 min. Ungi cu lapte.Poti presara în centru puțin piper.Coci 180 C, cca 15-17 min pana-s aurii.

*dacă pui coca în forme brioșe obișnuite,aluatul va îmbraca mai mult cârnăciorul. Având forme mai mari sa cam lăsat pe o parte,dar brânză fiind topită l-am îndreptat.

Niciun comentariu: