luni, 27 ianuarie 2020

Pâine cu secara



Ingrediente:

1 c (250 ml) apa călduță
1 lta  zahar
1 Lg drojdie uscată
1,5 c kefir
60 gr unt moale
250 gr faina secară
500 gr faina Tip 650
2 lte sare

Mdp:

Cerni fainile. Pui în bol toate fără unt și sare.Framanti 7 minute la viteza mica sau 10 minute cu mâna.Pui untul, sarea frămânți bine prin intindere și trântire.  Pui bol uns,ungi coca peste tot,lași la dospit în loc cald sa se dubleze. Formezi pâinea după plac,pui în formă lași la dospit aproape sa se dubleze sub folie unsa.Ungi cu albus/apa/lapte,tai,coci 200 C ,25-30 minute funcție de mărime. Scoti pe gratar la racit.
Pentru crusta moale după copt acoperi cu prosop.
Aluatul a avut 1413 gr.Am făcut 2 paini:una rotunda si una am pus-o în forma Al de cozonac.



Niciun comentariu: