joi, 2 ianuarie 2020

Bărcuțe cu șuncă și brânza









Ingrediente 8 bucăți :

500 gr făină Tip 650
230 gr apa
80 gr unt
7 gr drojdie uscata
2 ouă
1/2 lta sare
2 Lg rase zahar

În plus:

8 felii șuncă Praga*
120 gr cașcaval ras mare

PT. Uns:

1 gălbenuș
1-2 Lg lapte

Mdp:

Amesteci ingredientele uscate.Adaugi ouăle, apoi  apa.Framanti pana se ia de pe bol.Scoti pe masă,frămânți prin întindere spre înainte, apoi rulezi spre tine.Trantesti intre întinderi de masa de câteva ori.Adaugi untul în 3 transe,frămânți.Pui bol uns cu unt,lași sa se dubleze 1-2 ore.
Degazezi , frămânți scurt,tai 8 bucăți de cea 116 gr fiecare.Aluatul a avut 930 gr.Faci bile,ții sub folie.
Iei o bilă,întinzi masa înfainata fin un oval mai mare cu 2 cm decât felia șuncă. Așezi felia șuncă, rulezi,siglezi, așezi in tava cu hârtie copt,lași sa se dubleze.Tai cu cutter-ul în lung și presari brânză în fanta creată. Ungi aluatul cu ou+lapte.Coci 180 C, 15-20 minute pana-s rumene.Presari imediat patrunjel/ierburi italiene uscate.

*Pune 2 felii la fiecare chifla,că mi-a zis ca nu prea se simte șunca. Așa ca le-a tăiat în 1/2 și si-a mai pus alta de alt fel.
Presari brânză deasupra doar la cele care le mănânci calde -ca la pizza.Restul pui brânza înăuntru.








Niciun comentariu: