Ingrediente:
aluat foitaj
galbenus
parmezan
2 dovlecei
1/2 catel usturoi
putina apa
gelatina
MDP:
Pt. a face rulourile din foitaj tai fasii de cca 1 cm,le
rulezi pe forme de Al conice,unse cu unt.Le ungi cu galbenus batut si presari
parmezan ras( nu a facut-o pt ca ies
prea maro).
Umplutura:
Iei 2 dovlecei pt cca 12 rulouri mici.
Tai dovleceii rondele,ii pui in tigaie cu usturoiul ( ½ catel) taiat fin,,putin ulei si putina apa
sa nu se lipeasca.
Lasi la foc mic,pana dovleceii nu sunt complet moi si pulpa
e aproape transparenta.
In acest punct,inca fierbinti ii mixezi ,adaugi o foaie
gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa.
Amesteci pireul dovlecei pt.
a se dizolva bine gelatina si sa se raceasca.Se poate pregati cu o zi
inainte si pastra la rece si apoi cu un cornet umplii rulourile pastrate intr-o
cutie de tabla chiar in momentul servirii pt ca altfel se flescaiesc.
Retetea:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu