luni, 19 august 2013

Rulouri sarate cu crema dovlecei


Ingrediente:

aluat foitaj
galbenus
parmezan
2 dovlecei
1/2 catel usturoi
putina apa
gelatina


MDP:

Pt. a face rulourile din foitaj tai fasii de cca 1 cm,le rulezi pe forme de Al conice,unse cu unt.Le ungi cu galbenus batut si presari parmezan ras( nu a facut-o pt ca  ies prea maro).

Umplutura:

Iei 2 dovlecei pt cca 12 rulouri mici.
Tai dovleceii rondele,ii pui in tigaie cu usturoiul  ( ½ catel) taiat fin,,putin ulei si putina apa sa nu se lipeasca.
Lasi la foc mic,pana dovleceii nu sunt complet moi si pulpa e aproape  transparenta.
In acest punct,inca fierbinti ii mixezi ,adaugi o foaie gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa.
Amesteci pireul dovlecei pt.  a se dizolva bine gelatina si sa se raceasca.Se poate pregati cu o zi inainte si pastra la rece si apoi cu un cornet umplii rulourile pastrate intr-o cutie de tabla chiar in momentul servirii pt ca altfel se flescaiesc.

Retetea:




Niciun comentariu: