marți, 6 august 2013

Placinta cu peste si garnitura mazare




Ingrediente:

1 ceapa,taiata mare
3 catei usturoi,tocati
750 ml lapte integral
300 g file cod,fara oase si piele
300 g file cod afumat,fara oasre si piele
300 g file somon afumat,fara piele
125 g  peste alb -Cornish Ling fara oase si piele
25 g asmatui,tocat
25 g coriandru tocat
25 g arpagic ,tocat
40 g unt nesarat
40 g faina obisnuita
sare de mare si piper negru
200 g mazare

MDP:

1.Pt umplutura placinta,preancalzesti cuptorul la 200 C/Gaz 6.
2.Pui la fiert intr-o tigaie mare ceapa usturoiul si laptele.Adaugi pestii,somonul afumat,reduci focul pana amestecul fierbe incet,fierbi la foc mic 4-5 min.
3.Pui fulgii de peste fiert intr-un vas termorezistent.Pastrezi lichidul in care a fiert pestele.
4.Incalzesti intr-o tigaie separata untul,la foc mediu.Cand untul face spuma,adaugi faina si gatesti 1-2 min,amestecand continuu,pana se ingroasa e bine amestecata si de culoare maro-auriu.Iei tigaia de pe foc,adaugi lichidul de la fiert pestele pana amestecul  este neted si bine combinat.
5.Repui tigaia pe foc si amesteci continuu 1-2 min pana sosul s-a ingrosat doar.Asezonezi dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.Adaugi ierburile.
6.Torni sosul in vasul termorezistent sa acoperi tot pestele.Amesteci cu grija ingredientele din vas,pana pestele e acoperit complet cu sos.
7.In acelasi timp pt toppingul placintei,fierbi catrofii cuburi in apa sarata 12-18 min,pana se inmoaie.Scurgi bine si-i pu in tigaie,ii gatesti cateva secunde sa se evapore toata apa.
8.Pasezi cartofii,adaugi 75 g unt  si branza Cheddar pana se combina bine.Asezonezi cu sare si piper negru.
9.Pui cu lingura cartofii in strat uniform,deasupra umpluturii placintei s-o acopere complet.Asezi vasul pe o tava de copt apoi in cuptor,coci 20-30 min/pana cartofii devin maro-aurii si umplutura face basici.
10.Cat se coace placinta  pui o oala cu apa sarata la fiert,adaugi mazarea si fierbi 2-3 min./doar pana se inmoaie.Scurgi bine o pui iar pe foc,adaugi restul de unt 15 g ,amesteci pana untul se itopeste.Asezonezi dupa gust cu sare si piper negru.
11.Pt servit ,pui o lingura placinta de peste in centrul a 6 farfurii si asezi o portie de mazare alaturi.

Reteta:
Fish pie with buttered peas
http://www.itv.com/food/recipes/fish-pie-buttered-peas

Niciun comentariu: