luni, 19 august 2013

Briose



Pt o forma de 22/7,5/7,5 cm
190 g faina obisnuita,rece/refrigerata
4 g drojdie proaspata,refrigerata
15 g zahar pudra,refrigerat
30 ml lapte ,refrigerat
3 oua refrigerate
5 g sare
125 g unt,nesarat,moale,taiat cuburi de 1,5 cm

Pt uns;
1 ou=100 ml lapte,putina sare

MDP:

Preancalzesti cuptorul la 220 C.
1.Ungi si imbraci cu folie Al tava.
2.Folosind carligul pt aluat mixezi toate ingredientele cu exceptia untului,la viteza mica cca 3 min.,apoi cresti viteza la mare si mai mixezi inca 3 min.
3.Reduci vitexza la mediu si cu motorul pornit,adaugi cateva bucatele de unt la un moment dat,sa fii sigura ca s-a incorporat bine,inainte sa adaugi altul.Cand ternimi coca trebuie sa fie neted,moale si  lipicios,,fiind dificil de manevrat.
4.Transferi aluatul intr-un bol uns fin,acoperi cu un prosop curat,pui in frigider cca 1 ora.
5.Pe masa usor infainata,apesi aluatul delicat,sa iasa aerul afara ,formezi un dreptunghi de cca 2,5 cm grosime.Pliezi 0 treime de aluat peste ea insasi si repeti cu restul de 1/3(pliezi aluatul in 3).
6.Intorci aluatul la 90 grade si repeti plierea de 1/3.Asezi aluatul inapoi in vas cu pliul dedesubt,acoperi din nou cu prosop si-l mai lasi la frigider inca o ora.
7.Pe suprafata usor infainata,apesi usor din nou sa iasa aerul ,presezi aluatul intr-un dreptungho si pliezi in 2 partea dreapta si stanga spre centru.Aluatul trebuie sa fie de marimea tavii.
8.Apesi aluatul in jossa formezi un dreptunghi si incepand de la partea mai departata de tine ,rulezi aluatul spre tine sa obtii un rulou.
9.Folosesti palma sa inchizi cusatura ruloului,il asezi in tava cu lipitura in jos.Ungi deasupra cu ou.
10.Reduci temp. cuptor la 180 C,si coci cca 40 min sau pana e aurie.Cand o scoti din tava ar trebui sa sune a golcand e atinsa.
Desi reteta spune sa lasi aluatul la odihna 1 ora in frigider,unele articole spun ca e cel mai bine sa-l lasi peste noapte la odihna,sa se dezvolte mai bine aroma.Spune ca i-a luat cam 15 ore pt a o termina.

Reteta:


Niciun comentariu: