marți, 6 august 2013

Mini prajiturele cu fondant si martipan




Ingrediente:

225 g unt nesarat
225 g zahar pudra
4 oua mari
1lingurita vanilie
225 g faina cu agent crestere
6linguri gem caise
350 g martipan,intins de 1cm grosime
1,25 kg zahar pudra cernut
coloranti alimentari diversi
margarete Dr.Oetker pt decor
forma patratea de staniol pt tort de 18 cm,usor unse  la baza

MDP;

1.Incalzesti cuptorul la 180 C,160 C cu ventilator, pe gaz treapta 4.Bati untul si zaharul pana se deschide la culoare si se umfla,apoi bati cu ele ouale.Adaugi extractul vanilie,apoi amesteci cu faina si un praf sare.
2.Torni in forma ,nivelezideasupra si coci cca 35 min.
3.Cand e rece,tai in ½ pe orizontala si intinzi un strat de gem caise pe fiecare dintre laturile taiate.Asezi foaia de martipan peste stratul de jos,apoi impachetezi ca un sandwich deasupra.
4.In acest timp  pui zaharul pudra intr-un bol mare si foarte incet adaugi apa rece pana amestecul este gros destul sa picure incet de pe lingura.Imparti in cat de multe boluri doresti si pui in fiecare bol o picatura de colorant.
5.Tai prajitura in 16 patrate,intorci fiecare cu baza in sus astfel ca cele mai intarite margini sunt in partea de jos.Asezi cateva pe un gratar sarma,pus in tava,si pui cu lingura glazura colorata,cu degetul ud indepartezi surplusul de pe fiecare bucata.Decorezi deasupra cat nu s-a intarit ,apoi lasi sa se intareasca complet inaintea servirii.

Reteta:




Un comentariu:

Paula Gafitescu spunea...

Sunt tare frumusele!