ingrediente:
1 cana faina obisnuita
½ cana + 2 linguri nuci tocate,impartite
8 linguri unt,moale
240 g crema branza,inmuiata
1 cana zahar pudra
240 g cutie frisca,impartita
2 pachete budinca instant
2 2/3 cana lapte
MDP;
Incalzesti cuptorul la 190C.Combini faina,1/2 cana nuci si
untul in bol mediu,amesteci bine.Apesi coca pe fundul tavii de 27/20 cm,termorezistente.Coci
pana se rumeneste,cca 15 min,lasi sa se raceasca.
Pui crema branza in bol mediu,bati cu mixerul la viteza
medie,pana e pufoasa,adaugi zaharul pudra,bati pana cand e pufos si deschis la
culoare.Adaugi o cana de frisca si amesteci usor,intinzi peste blat/crusta
racita.
In bol mediu combini budinca si laptele,bati pana se
ingroasa,intinzi peste crema de branza.Acoperi cu restul de frisca,presari
nucile ramase.Racesti 1 ora.Pastrezi resturile in frigider.
Cand bunica ei s-a grabit ,nu a mai facut crusta ci a pus
crema de branza in cupe/boluri individuale,a dat-o la frigider.Peste crema de
branza a pus crema de lamaie(din budinca).Pt. garnitura a rupt niste bezele cu
migdale/macaroons sau a pus biscuiti fragezi deasupra.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu