miercuri, 27 noiembrie 2013

Prajitura cu cacao,piersici si limoncello



Ingrediente:

850 g lapte intrgral
150 g frisca lichida
25 g coaja lamaie rasa fin
00 g zahar tos
250 g galbenusuri
50 g amidon porumb
60 g amidon orez
100 g limoncello(30  grade)
2 g gelatina
2 g sare fina

MDP:

Crema:
Aduci la fiert laptele,smantana,coaja lamaie si 1/2 din zahar.
In acest timp faci un aluat cu restul de zahar,galbenusurile,amidonurile,sarea si lichiorul.
Cand amestecul fierbe,dizolvi aluatul si apoi repui totul pe foc,coci delicat,sa obtii o crema,in afara focului unesti gelatina inmuiata,amesteci bine si apoi racesti repede la 3 grade C,cu pelicula deasupra(in frigider).

Jeleul de piersici

500 g piure piersici
80 g dextroza
11 g gelatina

MDP:
Unesti piureul de piersici cu dextroza,amesteci bine,incalzesti o parte mica la 50/60 C,cand unesti cu gelatina inmuiata inainte.,amesteci bine,apoi adaugi piureul rece.

Biscuitul cu cacao fara gluten reteta:

http://alechefondemand.blogspot.it/2012/06/biscotto-al-cacao-senza-glutine.html

Asamblarea prajiturii:

Intr-un dreptunghi otel asezi un blat de cacao,asezi un starat de 1 cm de crema limoncello,nivelezi lasi sa se intareasca si versi jeleul de piersica(1 cm),dai la congelat apoi asezi blatul de cacao, dai apoi la -13-14 C,Tai marginile si apoi tai bucati.Lasi sa se dezghete lent in frigider la 4 grade.



Nota:
In crema de limoncello adaugi o doza mica de gelatina pt a avea o stabilitate mai buna atunci cand se ajunge la temp. de 4 grade-pt. servit.

Reteta:




Niciun comentariu: