Ingrediente:
850 g lapte intrgral
150 g frisca lichida
25 g coaja lamaie rasa fin
00 g zahar tos
250 g galbenusuri
50 g amidon porumb
60 g amidon orez
100 g limoncello(30
grade)
2 g gelatina
2 g sare fina
MDP:
Crema:
Aduci la fiert laptele,smantana,coaja lamaie si 1/2 din
zahar.
In acest timp faci un aluat cu restul de zahar,galbenusurile,amidonurile,sarea
si lichiorul.
Cand amestecul fierbe,dizolvi aluatul si apoi repui totul pe
foc,coci delicat,sa obtii o crema,in afara focului unesti gelatina
inmuiata,amesteci bine si apoi racesti repede la 3 grade C,cu pelicula
deasupra(in frigider).
Jeleul de piersici
500 g piure piersici
80 g dextroza
11 g gelatina
MDP:
Unesti piureul de piersici cu dextroza,amesteci
bine,incalzesti o parte mica la 50/60 C,cand unesti cu gelatina inmuiata
inainte.,amesteci bine,apoi adaugi piureul rece.
Biscuitul cu cacao fara gluten reteta:
http://alechefondemand.blogspot.it/2012/06/biscotto-al-cacao-senza-glutine.html
Asamblarea prajiturii:
Intr-un dreptunghi otel asezi un blat de cacao,asezi un
starat de 1 cm de crema limoncello,nivelezi lasi sa se intareasca si versi
jeleul de piersica(1 cm),dai la congelat apoi asezi blatul de cacao, dai apoi
la -13-14 C,Tai marginile si apoi tai bucati.Lasi sa se dezghete lent in
frigider la 4 grade.
Nota:
In crema de limoncello adaugi o doza mica de gelatina pt a
avea o stabilitate mai buna atunci cand se ajunge la temp. de 4 grade-pt.
servit.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu