joi, 16 decembrie 2010
Capere din nasturel/caltunas
Ingrediente:
15 g sare
100 g seminte –fructul cu seminte de nasturel
Piper optional
Frunze dafin,optional
200 ml otet vin alb
MDP:
Dizolvi sarea in 300 ml apa calda,apoi o racesti ,lasi semintele in saramura 24 ore.
Scurgi semintele,le usuci bine.Le pui in borcane mici sterilizate cu cateva boabe piper,si o frunza dafin.Reteta originala sugereaza cateva fire marar/tarhon.Lasi un spatiu de 1 cm de otet deasupra.Pui capacul,pastrezi la loc racoros,intunecat,se lasa sa se matureze cateva saptamani inainte de folosire.Autorul retetei-Pam recomanda pastrarea pana la 1 an.Boabele pierd repede culoarea verde in otet.Pam sugereaza sa le amesteci cu maioneza,ceapa,suc lamaie pt a face un sos tartar de caltunas.Le poti folosi in salate.
Reteta:
Nasturtium “Capers”
http://figjamandlimecordial.com/2010/09/11/nasturtium-capers/
Întreaga plantă este comestibilă, având o uşoară aromă asemănătoare cresonului, foarte apreciată în salate şi sandwich-uri. Seminţele sunt şi ele comestibile, putând fi consumate în sosuri.
http://www.revistafelicia.ro/articol_1007193/caltunasii_sau_incredibila_intensitate_a_culorii.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Foarte interesant blogul si ai ales delicios :*
Va ajut cu placere pentru a il personaliza, daca doriti.
Va pup, Mona
Trimiteți un comentariu