joi, 16 decembrie 2010

Capere din nasturel/caltunas




Ingrediente:

15 g sare
100 g seminte –fructul cu seminte de nasturel
Piper optional
Frunze dafin,optional
200 ml otet vin alb
MDP:

Dizolvi sarea in 300 ml apa calda,apoi o racesti ,lasi semintele in saramura 24 ore.
Scurgi semintele,le usuci bine.Le pui in borcane mici sterilizate cu cateva boabe piper,si o frunza dafin.Reteta originala sugereaza cateva fire marar/tarhon.Lasi un spatiu de 1 cm de otet deasupra.Pui capacul,pastrezi la loc racoros,intunecat,se lasa sa se matureze cateva saptamani inainte de folosire.Autorul retetei-Pam recomanda pastrarea pana la 1 an.Boabele pierd repede culoarea verde in otet.Pam sugereaza sa le amesteci cu maioneza,ceapa,suc lamaie pt a face un sos tartar de caltunas.Le poti folosi in salate.

Reteta:
Nasturtium “Capers”

http://figjamandlimecordial.com/2010/09/11/nasturtium-capers/

Întreaga plantă este comestibilă, având o uşoară aromă asemănătoare cresonului, foarte apreciată în salate şi sandwich-uri. Seminţele sunt şi ele comestibile, putând fi consumate în sosuri.
http://www.revistafelicia.ro/articol_1007193/caltunasii_sau_incredibila_intensitate_a_culorii.html

Un comentariu:

Superficial Beauty spunea...

Foarte interesant blogul si ai ales delicios :*
Va ajut cu placere pentru a il personaliza, daca doriti.
Va pup, Mona