vineri, 3 decembrie 2010
Cartofi inveliti in bacon cu sos smantana
Ingrediente:
450 g cartofi rosii mici/medii
1 ½ lingurita rozmarin tocat
1 lingura ulei masline
½ lingurita sare
Piper
450 g bacon
1 cana/240 g smantana
1 lingurita sos iute
Sare
Piper
MDP:
Preancalzesti cuptorul la 200 C.Speli si usuci cartofii,ii tai bucati de 2,5 cm,sa ai bucati de aceiasi marime,chiar daca nu au aceiasi forma.Pui cartofii in oala medie,cu apa rece aduci la fiert,pui sare si cand incepe sa fiarba apa,ii fierbi 3-4 min,pana cand poti sa-i intepi cu furculita fara sa opuna rezistenta prea mult.Scurgi cartofii ii pu in castron mare,adugi rozmarin,ulei masline,sare,piper,se amestreca sa se acopere uniform.Se infosoara fiecare bucata cartof in bacon,prinzi cu scobitoare,ii pui pe folie aluminiu/hartie copt.Ii coci 15 min,apoi intorci fiecare bucata.Coci inca 10-15 min,pana baconul e crocant.
Amesteci smantana si sosul iute in bol mic.Asezonezi cu sare,piper.Servesti langa cartofi.
Reteta:
Bacon Wrapped Potato Bites with Spicy Sour Cream Dipping Sauce Recipe (Party Appetizer Recipes)
http://www.thekitchn.com/thekitchn/entertaining/appetizer-recipe-baconwrapped-potato-bites-with-spicy-sour-cream-dipping-sauce-080658
Etichete:
Aperitiv,
bacon,
cartofi,
Condimente,
Decembrie 2010,
rozmarin,
smantana,
sosuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu