vineri, 3 decembrie 2010
Rulouri cu frisca vaniliata
Ingrediente:
Pt rulouri:
300 g faina simpla
200 g unt
½ cana apa rece
Ingrediente pt frisca:
200 g smantana dulce pt frisca
¼ cana zahar
1 lingurita esenta vanilie
MDP:
Tai untul cuburi de cca 1,5 cm,amesteci cu faina in bol.Adaugi apa rece de la gheata,amesteci cu un cutit sa ai un aluat tare.Pui aluatul pe o suprafata rece (marmura e cea mai buna)presari faina,intinzi aluatul subtire,presari faina si-l pliezi in 3,intinzi din nou,repeti operatia de 3 ori,apoi intinzi de ½ cm grosime si tai fasii de 2/2 cm. Pui formele in apa rece apoi infasori aluatul in spirala,ungi cu ou,pui in tava care a fost stropita cu apa rece,coci 12-15 min la 190-200 C.Stai cu ochii pe ele sa nu se arda.Lasi sa se raceasca,scoti din forme,umplii cu frisca /dulce de leche-sunt delicioase.
Pt frisca:
Pui toate ingredientele in bol,bati cu telul pana sta tare.
Reteta:
Cañoncitos de Crema - Cream Canons
http://www.cocina-de-mama.com/2010/04/canoncitos-de-crema-cream-canons.html
Etichete:
aluaturi,
Condimente,
Decembrie 2010,
Desert,
frisca,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Frumoasae rulourile tale.YuumMy
Mersi!
Trimiteți un comentariu