joi, 25 martie 2010

Somon cu sos de mure



Ingrediente 4 portii:

4 fileuri somon de cca 180 g fiecare
Sare,piper
1 Lingura ulei de gatit
2 lingurite mustar Dijon
½ lingurita pudra chili
¼ cana apa
2 Linguri otet balsamic
2 Linguri dulceata mure fara samburi
3 Linguri coniac
450 g mure proaspete
1 ½ Linguri unt
¾ lingurita sare

MDP:

Presari pestele cu putina sare si piper,peste tot.In tigaie,pui ulei,dai la foc mare iar cand uleiul e f fierbinte,pui pestele,il prajesti 2 min,dai focul la mediu,acoperi si inca 2-3 min,pana pestele e usor crud la mijloc(il poti praji mai mult,daca doresti).Dar caldura reziduala va continua sa gateasca pestele si dupa ce il iei de pe foc.Il scoti cu o spatula,il acoperi cu folie Al,sa-l mentii cald cat faci sosul.
Pui aceiasi tigaie la foc mediu,pui mustarul,pudra chili,apa,otetul si dulceata mure.Cand sosul incepe sa fiarba torni coniacul,bati cu telul.Fierbi 3 min sa se ingroasa si sa acopere spatele lingurii.Adaugi murele si untul,amesteci sa se incorporeze untul,gusti si asezonezi ½ lingurita sare,daca folosesti unt nesarat.Poti pune in plus ½ lingurita dulceata,daca ti se pare prea dulce adaugi ½ lingurita otet balsamic.Torni peste somon,servesti.

Reteta:

http://steamykitchen.com/1338-salmon-with-blackberry-brandy-sauce.html

2 comentarii:

Dana2dor spunea...

Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inima, bucurie in casa si bunastare pe masa!

Adriana Bradley Photography spunea...

Aveti un site cu foarte multe retete foarte bune. Daca ati putea adauga si o bara de cautare (Google search) si inca cateva widgeturi ar fi super de folosit.