joi, 25 martie 2010
Turnulete cu sfecla si branza
Ingrediente 4 portii:
5 sfecle mari coapte,decojite,taiate de ... cm grosime
1 cana otet orez
1 cana zahar
270 g branza capra,moale
4 lingurite arpagic/ceapa verde tocat
4 lingurite patrunjel tocat
2 ½ lingurite cimbru tocat
1 lingurita piper
¾ cana suc portocala
1 Lingura otet balsamic
¼ lingurita coaja lamaie
1 salota mica,tocata
3 Linguri ulei ev masline
3 Linguri ulei alune
Sare,dupa gust
3 Linguri alune padure,tocate
MDP:
1.Tai 20 felii sfecla.In tigaie fierbi:otetul si zaharul,reduci focul la mediu-mic,pui sfecla,le intorci o data la 2 min,le scoti pe un prosop hartie,sa se usuce,poti da la rece.
2.Amesteci branza cu ceapa,patrunjel,2 lingurite cimbru,piper,lasi deoparte.
3.La foc mediu-mare fierbi sucul portocala,pana se reduce la 1/3 cana,4-5 min,lasi la racit.Pui sucul in bol cu restul de cimbru,otet balsamic,coaja lamaie,ceapa.Bati cu telul uleiul masline si cel de alune,condimentezi cu sare,piper,lasi la rece.
4.Pt servit:
Pui o felie sfecla pe suprafate de lucru,intinzi cca 1 lingura amestec branza deasupra,deasupra pui alta felie sfecla,apesi in jos,ca branza sa ajunga pana la margine.Repeti pt a forma o stiva de 4 straturi branza intre 5 straturi sfecla.Vei avea 4 stive,asezi pe farfurie,presari dresingul/vinegtetta,decorezi cu alune.Poti servi cu verdeturi.
Reteta:
Beet and Goat Cheese Napoleons
http://www.saveur.com/article/Recipes/Beet-and-Goat-Cheese-Napoleons
Etichete:
alune,
Aperitiv,
branza,
cimbru,
Condimente,
lamaie,
Martie 2010,
orez,
otet balsamic,
patrunjel,
portocale,
sfecla
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu