joi, 25 martie 2010

Briose cu pui



Ingred:

2 Linguri ulei masline
50 g unt
1 morcov mic,fin tocat
1 tija telina,fin tocata
1 praz(partea alba) fin tocat
1 catel usturoi,strivit/fin tocat
200 g ciuperci castanii,cuburi
500 g piept pui fara piele,cuburi
1 Lingura cimbru,tocat
coaja rasa de la 1 lamaie
1/2 pahar vin alb sec
250 ml smantana grasa(double cream)
sare
piper
3 foi aluat foitaj
2 oua usor batute,pt uns
amestec de ierburi si salata pt servit
sos rosii(Tomato relish),pt servit


MDP:

Incalzesti uleiul si untul la foc mic,adaugi morcovii,telina,prazul,lasi sa se inmoaie putin.Adaugi usturoiul,gatesti 30 sec,inainte sa pui ciupercile.Gatesti inca 5 min,amestecand.
Maresti putin focul,adaugi puiul,cimbrul,coaja lamaie,vinul.Gatesti amestecand ocazional 15-20 min.Torni smantana,asezonezi cu: sare, piper,continui sa gatesti inca 5 min,pana se ingroasa destul,lasi la racit.
Preancalzesti cuptorul la 200 C/gaz 6.Ungi cu ulei 24 forme mici de briose,tai 24 discuri de 6 cm din foitaj.Le pui in forme,pui cu lingura umplutura.Tai 24 cercuri de 5 cm de foitaj,pt a le pune deasupra.Apesi usor marginile.
Ungi deasupra cu ou si coci 15-20 min,pana sunt maro-aurii.Servesti fierbinti cu salata si sos rosii.

Reteta:

http://www.dorlingkindersley-uk.co.uk/static/html/features/cook_express/starter_1.html

2 comentarii:

Doinitza`s cakes spunea...

ce bine ti-au iesit briosele felicitari pentru blog

Mariana spunea...

Mersi!Arata super!Felicitari celei care le-a facut!