joi, 25 martie 2010

Mamaliga cu ierburi si sos capere

Ingrediente 1 portie:

Pt mamaliga cu ierburi si rosii:

100 g malai grisat,fiert cu apa/supa
1 Lingura ulei masline
2 Linguri smantana grasa(double cream)
1 lamaie,sucul
sare
piper
2 rosii,scoase semintele,tocate
1 mana patrunjel,tocat

Pt sosul capere:

1 Lingura ulei masline
1 catel usturoi,fin tocat
2 Linguri capere,scurse,clatite,fin tocate
1 rosie,scoase semintele,tocata
sare
piper
1/2 lamaie,sucul
1 mana patrunjel,tocat

MDP:

1.Pt mamaliga:dupa ce ai fiert-o o pui in bol cu ulei masline,smantana,suc lamaie,sare,piper.Adaugi rosile si patrunjelul,amesteci bine.
2.Pt sosul capere:incalzesti uleiul in tigaie,adaugi usturoiul,caperele tocate incalzesti bine.Asezonezi cu sare,piper,adaugi sucul lamaie,patrunjelul.
3.Pui mamaliga pe farfurie si presari deasupra sosul capere,servesti.

Reteta:

Herb and tomato polenta with caper dressing
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/herbandtomatopolenta_85487.shtml

Niciun comentariu: