joi, 25 martie 2010
Tort cu gem si glazura migdale
Dimensiuni tava:35/25 cm.
Ingrediente:
150 g faina
70 g zahar
140 g unt/margarina
1 ou
1 lingurita(de cafea) praf copt
putin lapte
gem caise/cirese
MDP:
Amesteci toate ingred,adaugi laptele caldut,putin cate putin,pana ai o consistenta buna de intins.Pui foaia in tava,intinzi gemul deasupra.
Pt stratul din mijloc:
6 galbunusuri
150 g zahar
6 albusuri
250 g nuci
1 plic vanilie
2 Linguri faina
1 lingurita praf copt
MDP:
Pui nuca la copt,apoi o faci pudra ca faina.
Amesteci f bine galbenusurile cu zaharul,pui praful copt,vanilia,faina,apoi praful nuci si la urma albusurile batute spuma tare.Intinzi compozitia peste cea cu gem,dai la copt la cca 170 C,cca 30-40 min(incerci cu un bat sa fie baza coapta).Scoti si lasi sa se raceasca.
Ingrediente pt topping(deasupra):
200 g migdale,usor coapte,apoi macinate ca faina
100 g zahar brun
100 g zahar
100 g miere
2 Linguri suc lamaie
100 g unt
MDP:
Pui in cratita 100 g apa,adaugi zaharul,mierea,pui pe foc,pana se dizolva zaharul,apoi adaugi sucul lamaie,lasi cateva min pana siropul fierbe usor.Adaugi untul iar cand s-a topit pui migdalele.
Amesteci bine si cat e calda intinzi deasupra tortului,presari cativa fulgi migdale deasupra.
Reteta:
http://www.squidoo.com/homemadedesserts?utm_campaign=search-discovery&utm_medium=greet4&utm_source=google
Etichete:
caise,
cirese,
Condimente,
Desert,
gem,
lamaie,
Martie 2010,
migdale,
nuci,
Prajitura,
Tort,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu