joi, 25 martie 2010

Tort cu gem si glazura migdale



Dimensiuni tava:35/25 cm.

Ingrediente:

150 g faina
70 g zahar
140 g unt/margarina
1 ou
1 lingurita(de cafea) praf copt
putin lapte
gem caise/cirese

MDP:

Amesteci toate ingred,adaugi laptele caldut,putin cate putin,pana ai o consistenta buna de intins.Pui foaia in tava,intinzi gemul deasupra.

Pt stratul din mijloc:

6 galbunusuri
150 g zahar
6 albusuri
250 g nuci
1 plic vanilie
2 Linguri faina
1 lingurita praf copt

MDP:

Pui nuca la copt,apoi o faci pudra ca faina.
Amesteci f bine galbenusurile cu zaharul,pui praful copt,vanilia,faina,apoi praful nuci si la urma albusurile batute spuma tare.Intinzi compozitia peste cea cu gem,dai la copt la cca 170 C,cca 30-40 min(incerci cu un bat sa fie baza coapta).Scoti si lasi sa se raceasca.

Ingrediente pt topping(deasupra):

200 g migdale,usor coapte,apoi macinate ca faina
100 g zahar brun
100 g zahar
100 g miere
2 Linguri suc lamaie
100 g unt

MDP:

Pui in cratita 100 g apa,adaugi zaharul,mierea,pui pe foc,pana se dizolva zaharul,apoi adaugi sucul lamaie,lasi cateva min pana siropul fierbe usor.Adaugi untul iar cand s-a topit pui migdalele.
Amesteci bine si cat e calda intinzi deasupra tortului,presari cativa fulgi migdale deasupra.

Reteta:

http://www.squidoo.com/homemadedesserts?utm_campaign=search-discovery&utm_medium=greet4&utm_source=google

Niciun comentariu: