Ingrediente:
Foi:
12 albusuri
750 g zahar
50 g unt
Crema:
150 g zahar
40 g cacao
6 linguri apa
9 galbenusuri
300 g unt
100 g ciocolata
amaruie
1 baton vanilie
MDP:
Foile:albusurile se
bat impreuna cu zaharul pana se intaresc,se deseneaza pe o hartie copt un cerc
cu diametru de 30 cm,se unge cu unt,se pune pe tava aragazului si se intinde pe
ea o parte din compozitie.Se coace la foc foarte mic.Trebuie sa se usuce incet
si foarte bine pt a nu fi cleioasa.Ies 8-9 foi.La sfarsit se face cu spritul
cateva ciupercute pt decorat.
Crema:se amesteca
zaharul cu cacaoa se pune apa si se infierbanta pana se topeste zaharul,se lasa
la racit.Se adauga pe rand cele 9 galbenusuri,vanilia taiata fin.Separat se
freaca untul spuma,se adauga cate putin in crema pregatita dinainte,se amesteca
continuu ca sa nu se taie.Se rade ciocolata,se topeste,se include in
crema.Foile se ung cu crema se asaza una peste alta.Jumatate din crema poate fi
inlocuita cu 400 g frisca,in acest caz foile se ung alternativ cu crema si
frisca.Se decoreaza cu frisca,ciocolata rasa si ciupercute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu