joi, 10 ianuarie 2013

Cornuri vanilate


Ingrediente:

umplutura:

200 g nuci
30 g piscoturi
2 vanilii
100 ml lapte

Aluat:

300 g faina
25 g zahar
1/2 lingurita sare
1 plic Garant pt aluaturi dospite
150 ml apa
40 ml ulei
1 ou
1 lingurita esenta rom

Decor:

1 ou
1 lingura zahar vanilat

MDP:

Pt.aluat:
1.Se maruntesc nucile,piscoturile,se adauga zaharul vanilat,se amesteca bine.
2.Se amesteca bine intr-un vas:faina,zaharul,sarea,garantul pt aluaturi dospite.Se adauga:apa,ulei ou,es. rom.Se amesteca bine pana nu se mai lipeste de vas.
3.Aluatul se intinde de 3 mm.Foaia se taie fasii de 11 cm,apoi din fasii se fac triunghiuri.Se pune umplutura,se fac cornulete,se pun in tava de copt pe hartie,se ung cu ou batut,se pun in cuptorul preancalzit.

Cuptor electric 180 C.
Cuptor cu aer cald 160 C.
Cuptor gaz treapta 3.

4.Sepudreaza cu zahar vanilat.

Niciun comentariu: