duminică, 13 ianuarie 2013

Rulouri de vinete cu dovlecel si ardei gras


Ingrediente 6 portii;

1 vanata de 600 g si lunga de aprox 250 mm
2 linguri ulei masline
4 catei usturoi
1 morcov
1 dovlecel
1 ardei gras feliat fin
1 rosie feliata fin
2 linguri suc lamaie
2 linguri busuioc
1 lingurita chimen macinat fin

MDP; 

Tai vanata in 12 felii,sarezi,pui la scurs 1 ora,le ungi cu ulei masline,le pui pe gratarul preancalzit,le tii 4 min. pe fiecare fata.Morcovii si dovlecelul ii tai de marimea unui bat de chibrit.In tigaie incingi 2 linguri ulei,pui usturoi,calesti 1 min.,adaugi morcovul,calesti 2 min.,pana se inmoaie.Amesteci dovlecelul,ardeiul gras,chimenul si fierbi 5 min.,pana sunt mai,se iau de pe foc,pui rosia,busuioc,sare,piper.
Pe partea ingusta a feliilor de vanata se pune umplutura,se ruleaza,se pun la frigider.Se servesc reci.

Niciun comentariu: