luni, 7 ianuarie 2013

Ciocolata Tonica


Ingrediente:

30 g seminte susan macinate
3 linguri cacao
5 g radacina lemn dulce
5 g seminte fenicul
5 g radacina angelica
5 g busuioc
5 g menta
1 lingurita bitter suedez
2 linguri unt/unt clarificat
200 g miere

Unt clarificat=unt fiert 20 min la foc mic

MDP:
Plantele se macina fin,se amesteca impreuna cu mierea si untul,pana se formeaza o pasta.Pasta se intinde in tava si se lasa 2-3 zile pana se intareste sufficient de mult cat sa fie taiata in patratele de 2 cm.Poti inlocui semintele de susan cu nuca macinata,migdale sau alune.Se consuma 1-5 patratele pe zi la o ora dupa masa.
Ciocolata Tonica,stimuleaza capacitatea de invatare si reprezinta un excelent tonic cerebral.Erecomandata elevilor si studentilor,pt. ca mareste rezistenta la stres.

Reteta:

Dr.Ovidiu Chis
Centrul Medical Ayurveda-Sibiu
Tel: 0722 737 530
Publicata in ziarul Click



Niciun comentariu: